Fiecare rezultat Google Search va avea secțiune About, cu informații despre site-ul vizat de link-ul respectiv

06.02.2021
Fiecare rezultat Google Search va avea secțiune About, cu informații despre site-ul vizat de link-ul respectiv

Cu noua adiție, Google ajută utilizatorii Google Search să verifice link-urile către site-uri suspecte, înainte de a da click.

Aproape toate rezultatele afișate pentru căutări în limba engleză vor avea adăugat un nou widget cu informații despre site-ul vizat.

Dacă sunt disponibile informații detaliate, acestea sunt extrase direct de pe Wikipedia. De partea sa, Google adaugă alte informații relevante obținute prin mijloace proprii. Spre exemplu, vei putea afla data la care site-ul a fost indexat pentru prima dată în motorul de căutare, dacă folosește conexiune HTTPS și deține un certificat de securitate recunoscut. Lipsa conexiunii securizate și o dată a apariției recentă pot fi considerate indicii pentru un site „fantomă”. Totodată, de la secțiunea About vei putea afla și dacă link-ul inspectat duce către o reclamă.

Google Search

Noua informație va apărea în interfața pe desktop, mobil și în aplicația Google pentru Android, doar pentru căutările inițiate de pe teritoriul SUA. Deocamdată, Google nu oferă informații privind extinderea acestei funcții și pentru utilizatorii din alte regiuni ale lumii, sau nevorbitori de limbă engleză.

De data aceasta, pentru acces rapid și comod la informația căutată, Google evidențiază în paginile web fraza exactă care a generat potrivirea pe Google Search. Spre exemplu, la căutarea unei rețete pentru un anume fel de mâncare ești direcționat la porțiunea din text unde este marcată cu galben exact fraza căutată, fără să mai trebuiască să spicuiești manual până la informația care te interesează. Totodată, extrase din textul pagini pot fi afișate direct în lista de căutare, fapt ce te poate scuti de o vizită inutilă pe site-ul respectiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult