Firmele preferă Cloud Computing-ul privat

14.11.2008
Firmele preferă Cloud Computing-ul privat

Conform unui studiu realizat de Gartner, Google, Microsoft şi celelalte companii care oferă servicii de „cloud computing” vor rămâne cu ochii în soare. Asta pentru că firmele vor prefera să folosească propriile servicii online, decât cele oferite de un terţ.

Cloud computing, pentru cei nefamiliarizaţi cu termenul, reprezintă mutarea online a informaţiilor şi aplicaţiilor software care în mod normal le folosim pe propriul PC. De exemplu, folosirea aplicaţiei online Google Docs în locul unui editor text clasic, gen Wordpad. Marile companii, precum Google şi Microsoft, dar şi multe altele mai mici au înţeles că acesta este viitorul şi încearcă să acapareze încă de pe acum o felie cât mai mare de plăcintă.

Numai că, spre neşansa lor, conform unui studiu realizat de Gartner, Google şi ceilaţi nu vor primi prea mulţi verzişori din partea firmelor. Acestea vor prefera să pună la punct sisteme online proprii pe care să le folosească exclusiv intern, securizat, decât să apeleze la serviciile unui terţ furnizor. Ceea ce este cât se poate de logic. Google şi restul vor rămâne totuşi cu mare masă a utilizatorilor obişnuiţi care nu le vor plăti direct, ci prin intermediul reclamelor.

Cloud Computing

Urmărește Go4IT.ro pe Google News