Germania pregătește interzicerea echipamentelor Huawei și ZTE din infrastructura de comunicații 5G

07.03.2023
Germania pregătește interzicerea echipamentelor Huawei și ZTE din infrastructura de comunicații 5G

După ce țări precum Marea Britanie și Suedia au luat deja măsuri similare, acum și Germania pregătește interzicerea echipamentelor Huawei și ZTE din infrastructura de comunicații 5G.

În cazul unei decizii la nivel oficial, operatorilor de telecomunicații le va fi interzisă procurarea anumitor componente furnizate de companiile chineze sus amintite. În plus, echipamentele 5G deja instalate vor trebui extrase și înlocuite din infrastructura de comunicații a țării.

Criticii Huawei și ZTE spun că legăturile strânse cu serviciile de securitate ale Chinei descalifică cele două companii din rolul de furnizori pentru infrastructura critică de comunicații, includerea acestor echipamente în rețelele mobile lăsând Chinei o cale facilă pentru spionarea și eventual, sabotarea infrastructurii esențiale de comunicați.

În mod predictibil, Huawei, ZTE și autoritățile de la Beijing resping aceste afirmații, spunând că sunt motivate de o dorință protecționistă de a sprijini rivalii non-chinezi.

Un purtător de cuvânt al Huawei a declarat că nu a comentat speculațiile cu privire la interzicerea utilizării anumitor componente și a remarcat că compania a avut un „registru de securitate foarte bun” în cei 20 de ani de livrare a tehnologiei în Germania și în restul lumii. ZTE nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Noul proiect de lege apare după ce în 2021 autoritățile germane au modificat legislația locală, trasând reguli stricte vizând selectarea furnizorilor de echipamente de telecomunicații pentru rețelele de generație următoare, inclusiv 5G, dar fără a interzice în mod explicit folosirea echipamentelor Huawei sau ZTE.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult