Gfycat, unul dintre cele mai mari site-uri de hosting pentru animații GIF, se închide

03.07.2023
Gfycat, unul dintre cele mai mari site-uri de hosting pentru animații GIF, se închide

Gfycat, unul dintre cele mai populare servicii de hosting pentru animații în format .gif, se închide. Snap, compania care deține Gfycat a a confirmat acest lucru, după luni în care site-ul părea că este complet abandonat de echipa de dezvoltare. Utilizatorii care au conținut urcat pe platformă au câteva săptămâni să îl descarce local, înainte ca întregul site și tot conținutul găzduit pe acesta va fi șters pentru totdeauna.

Snapchat închide serviciul de GIF-uri Gfycat

Conform Snap, începând cu 1 septembrie 2023, site-ul Gfycat.com va fi scos de pe internet, iar tot conținutul său șters de pe internet. Cu siguranță, acest lucru va crea probleme pentru multe site-uri care folosesc gif-uri de pe Gfycat, întrucât toate acele animații vor apărea drept offline. Din fericire, există destul timp pentru a elimina aceste animații de pe internet, înainte ca schimbările să afecteze buna funcționare a site-urilor.

Deja din luna mai, Snap nu a mai actualizat certificatul de securitate pentru Gfycat, ceea ce sugera deja că serviciul de hosting pentru gif-uri a ajuns la sfârșitul drumului său. De asemenea, utilizatorii se plângeau de mia multă vreme de probleme în procesul de upload, momente în care serviciul a fost indisponibil fără explicații. De asemenea, mesajele trimise către departamentul de relații cu clienții nu a mai răspuns la cereri de multă vreme.

Cândva Gfycat a fost cel mai popular site de hosting pentru gif-uri de pe internet și a creat chiar și o versiune pentru animații gif pentru adulți, numită redgifs, care a fost vândută către o altă companie. Afacerile Gfycat au fost achiziționate de Snap Inc., compania care deține rețeaua de socializare Snapchat.

Se pare că nu există cerere atât de mare pentru un astfel de serviciu în 2023, deși Giphy, cândva deținut de Meta, este în continuare foarte popular, fiind folosit de funcțiile de atașare de gif-uri de pe Facebook și Messenger. Puține alte platforme au un astfel de suport cu integrare reală cu astfel de servicii.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult