Gmail va avea opțiune pentru oprirea notificărilor pe smartphone, în timp ce folosești PC-ul

25.03.2022
Gmail va avea opțiune pentru oprirea notificărilor pe smartphone, în timp ce folosești PC-ul

Mai ales pentru cei care folosesc Gmail în mod intensiv, primirea notificărilor pe smartphone în timp folosești PC-ul pentru verificarea mesajelor se traduce într-o veritabilă cacofonie de alerte sonore și vizuale, care nu ajută nicicum productivitatea.

Antrenați zi de zi să reacționeze la tonurile sonore și vibrațiile care anunță notificările primite pe smartphone, acei utilizatori care mai folosesc și PC-ul pentru „treburi serioase” nu au cum să aprecieze modul în care mesajele email sunt anunțate și re-anunțate pe ambele dispozitive. Astfel, supraîncărcarea cu notificări este un „fenomen” cât se poate de real în zilele noastre. Unii reacționează din epuizare, oprind pur și simplu anunțarea acestora, în ideea că-și vor aminti până la urmă să verifice noutățile cu adevărat importante. Dar mai sunt și cei care dezvoltă o adevărată obsesie pentru verificarea mesajelor de notificare. Dacă acestea vin în număr mare și mai sunt și dublate pe dispozitivele conectate, deja avem rețeta pentru o criză de nervi.

Preîntâmpinând tocmai aceste situații, Google a decis să adauge pentru utilizatorii Gmail o nouă setare pentru dezactivarea selectivă a notificărilor, lăsându-le active doar pe dispozitivul folosit la momentul respectiv.

Astfel, cu o singură setare, vei putea întrerupe notificările Gmail de pe telefon, doar atunci când nu ai nevoie de ele, fără a rata niciun email important.

Mai departe, Google va ști exact cât te afli în fața PC-ului respectiv, oprind notificările în aplicația Gmail pentru smartphone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult