Gmail va oferi o protecţie mai bună împotriva tentativelor de spam şi phishing

13.08.2014
Gmail va oferi o protecţie mai bună împotriva tentativelor de spam şi phishing

Filtrele antispam ale serviciului de email Gmail sunt deja cunoscute pentru rata lor foarte bună de detecţie, însă acest lucru nu înseamnă că nu există loc pentru mai bine. Domeniile Internet care folosesc nume formatate Unicode au început să apară de acum trei ani, iar Google a anunţat acum că a implementat şi filtre antispam noi menite să submineze eforturile spamerilor şi scamerilor care ar fi tentaţi să exploateze acest lucru.

Problema confuziei între literele şi cifrele care arată la fel (sau aproape la fel) dar au coduri Unicode diferite este una bine-cunoscută, chiar şi Unicode Consortium recomandând utilizarea unui mod restricţionat de utilizare care nu permite amestecarea unor seturi de caractere de natură să genereze confuzii. Substituirile între litera O şi cifra 0 sunt banale, însă, după cum se observă în imaginea de mai jos, confuziile pot deveni mult mai grave atunci când se folosesc caractere chirilice, bhasa sau alte seturi mai puţin cunoscute.

Bazându-se pe recomandările Unicode Consortium, Google a anunţat că a implementat o serie de filtre menite să elimine tentativele de spam şi scam care ar încerca să exploateze aceste similitudini. Acest anunţ vine la scurt timp după ce Google a anunţat că a implementat suport pentru adresele de email care folosesc simboluri Unicode, compania încercând astfel să ofere o protecţie eficientă de la bun început.

Începând de astăzi, compania va filtra şi va respinge mesajele care conţin amestecuri suspecte de litere sau cifre care provin din alfabete diferite, ferind utilizatorii de eventualele tentative de phishing care speculează un mod nou de lucru cu care mulţi utilizatori nu sunt încă obişnuiţi şi care poate păcăli uneori şi cunoscătorii. Aceste filtre vor analiza conţinutul mesajelor, adresele de email şi numele domeniului de provenienţă, oferind astfel o protecţie potenţial superioară unei simple filtrări a textului din email-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News