Google a redus comisioanele Play Store percepute dezvoltatorilor de aplicații europeni

20.07.2022
Google a redus comisioanele Play Store percepute dezvoltatorilor de aplicații europeni

Google a anunțat reducerea cu 3% a comisioanelor percepute pentru vânzările de aplicații intermediate prin magazinul Play Store, majoritatea dezvoltatorilor care se califică deja pentru comisionul de 15% urmând să vadă costul redus la 12%.

Totuși, merită precizat că modificarea se aplică doar pentru plățile Play Store procesate de la cumpărătorii aflați în Zona Economică Europeană, numărând 27 de țări printre care și România, dacă plata a fost intermediată printr-un sistem alternativ de plăți. Totodată, reducere este aplicabilă doar pentru aplicații non-gaming.

Compania a confirmat că nu va „elimina sau respinge actualizările aplicațiilor care nu sunt pentru jocuri” care provin de la dezvoltatori care acces la opțiunile de facturare din afara sistemului de facturare Google Play.

Nu este prima dată când Google modifică regulile Play Store pentru a se conforma așteptărilor de facturare ale companiilor terțe. De altfel, Google oferă chir o opțiune alternativă de facturare, valabilă însă doar pentru utilizatorii din  Coreea de Sud, care reduce taxele standard cu 4%, acomodând legile locale care interzic magazinelor de aplicații să restricționeze opțiunile de plată ale terților pe platformele administrate.

Google a lansat, de asemenea, un program pilot pentru selectarea unui sistem de facturare personalizat, permițând unui număr mic de dezvoltatori să acceseze un sistem suplimentar de facturare pentru a oferi utilizatorilor mai multe modalități de plată. Play Stire este primul magazin important de aplicații care oferă această facilitate pentru autorii de aplicații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult