Google actualizează serviciul Maps cu o nouă identitate vizuală [VIDEO]

26.07.2016

Hărţile de la Google nu au mai primit un update vizual de multă vreme. Deşi în ultimii ani interfaţa de mobil a adoptat Material Design pe toate platformele, hărţile au rămas în mare parte neschimbate de la tranziţia la grafică vectorială. Se pare că Google doreşte însă să ofere utilizatorilor o experienţă de utilizare mai bună, adaptată la nevoile actuale, simplificând aspectul vizual şi adăugând câteva elemente noi.

Primul pas în aerisirea hărţilor a fost renunţarea la conturul din jurul străzilor. În acelaşi timp, culorile zonelor de pe hartă au fost modificate subtil, fiecare tip de stradă şi de zonă fiind colorată într-o altă nuanţă pentru a putea fi identificate mai uşor dintr-o privire.  Culorile roşiatice sunt zone importante care pot fi recunoscute repede după repere vizuale, nuanţele de galben sunt pentru structuri realizate de oameni, verdele semnifică vegetaţia, iar albastrul apa. Aceste repere vizuale nu sunt tocmai noi, însă vor apărea acum în mai multe nuanţe pentru a identifica diferenţe între tipul şoselelor, tipul zonelor de interes sau ce fel de clădiri se găsesc în vecinătate.

Google susţine că zonele colorate de pe hartă sunt realizate automat folosind algoritmi, însă vor putea fi modificate şi manual de către utilizatori în viitorul apropiat. Probabil cea mai utilă funcţie nouă a noului Google Maps este marcarea unor puncte de interes mai mari pe hartă chiar dacă nivelul de zoom nu este atât de mare, pentru a intui în ce zonă se află un anume monument, un spital, sau alte astfel de atracţii şi servicii publice.

Noile hărţi vor fi lansate pentru toţi utilizatorii de iOS, Android şi pentru cei care accesează serviciul în browser, şi vor apărea fără a necesita un update de aplicaţie treptat. În cazul în care nu aveţi încă acces la noile hărţi, este de ajuns să aşteptaţi câteva zile până ce sunt activate şi pe conturile voastre. 

Citeşte şi O casă a fost demolată „din cauza unei erori a Google Maps”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult