Google adaugă noi opțiuni de căutare în aplicațiile Gmail și Chat

21.10.2022
Google adaugă noi opțiuni de căutare în aplicațiile Gmail și Chat

Google îmbunătățește aplicațiile Gmail și Chat cu noi funcții ce ar trebui să returneze sugestii și rezultate de căutare mai precise și mai personalizate.

Google Search afișează deja căutările recente atunci când revii în aplicație, ajutându-te să continui de unde ai rămas sau sa-și inspiri următoarea căutare, fără a pierde timp introducând din nou întreaga expresie de căutare. Continuând pe aceeași direcție, Google adaugă această funcționalitate și în aplicația Googe Chat, restrângând sugestiile la căutările anterioare inițiate în aplicație.

Noi funcții de căutare pe Gmail

Gmail este cunoscut mai spațiul de stocare foarte generos, securitate simplitatea interfeței, dar nu și ușurința cu care poți regăsi mesajele importante, mai ales dacă a trecut ceva timp de când ți-au ajuns în inbox. Google speră să rezolve acest neajuns prin includerea unei unui nou carusel cu filtre de căutare ușor de folosit.

Mai mult decât o funcție de căutare, noul set de unelte îți permite se filtrezi mesajele pe criterii ușor de înțeles, precum subiectul și adresa expeditorului/destinatarului, tipul sau numele atașamentelor adăugate, respectiv intervalul de timp în care a fost trimis/primit. Alese corespunzător, toate aceste opțiuni ar putea returna o listă personalizată în care, cu puțin noroc, se va afla și mesajul dorit. Iar dacă această abordare nu duce imediat la mesajul căutat încerca și cu funcția Search, pentru reducerea suplimentară a listei afișate.

Noul set de filtre  este ascuns în mod implicit, apărând doar la activarea casetei de căutare.

De asemenea, versiunea web a Gmail va returna rezultate asociate atunci când nu poate găsi e-mailul pe care îl căutați. Google a precizat extinderea acoperirii la căutare este pentru a „îmbunătăți experiența generală de căutare”.

Noile funcții sunt disponibile pentru toți clienții Google Workspace, G Suite Basic și Business, precum și pentru utilizatorii care folosesc Conturi Google personale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult