Google adaugă suport pentru ochelari VR la folosirea modului Street View în aplicaţia Maps

Google adaugă suport pentru ochelari VR la folosirea modului Street View în aplicaţia Maps

Plimbările virtuale făcute pe străzile oraşelor apelând funcţia Street View din aplicaţia Google Maps pentru telefoane cu Android sunt pe cale să devină mult mai interesante.

Google a dezvăluit o funcţie suplimentară introdusă odată cu ultima actualizare adusă aplicaţiei Google Maps pentru Android,  care permite folosirea ochelarilor Google Cardboard pentru obţinerea unei experienţe 3D la folosirea modului Street View. Utilizabilă şi cu alte modele de ochelari VR, cum ar fi ochelarii AVATAR recent lansaţi de E-Boda pentru piaţa din România, funcţia este activată cu o dublă atingere a cercului cu săgeţi afişat pe ecranul telefonului în colţul dreapta-jos.

Google oferă suport pentru ochelari VR la folosirea funcţiei Street View

Odată ce am inserat telefonul mobil în compartimentul special prevăzut în adaptorul VR putem schimba perspectiva de vizionare prin simple mişcări de rotire şi înclinare a capului, interpretate cu ajutorul senzorilor încorporaţi în telefon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult