Google aduce jocurile de Android pe PC-urile cu sistem de operare Windows, în 2022

10.12.2021
Google aduce jocurile de Android pe PC-urile cu sistem de operare Windows, în 2022

Platforma de jocuri Google Play Games este disponibilă pe telefoane și tablete cu Android, laptopuri Chrome OS, iar în curând și pe platforma Windows PC.

Anunțată pe scena evenimentului 2021 Game Awards chiar de oficialii companiei, extinderea serviciului Google Play Games la platforma Windows se va materializa în cursul anului 2022:

„Jucătorii vor putea experimenta jocurile preferate disponibile pe Google Play și cu alte dispozitive: comutând fără probleme între un telefon, tabletă, Chromebook și, în curând, PC-uri cu Windows”, a declarat Greg Hartrell, director de produs, Jocuri pe Android și Google Play, într-un comunicat oficial. Google precizează că acesta nu este un parteneriat între cele două corporații tehnologice, ci mai degrabă un produs nou în totalitate „Acest produs construit de Google aduce tot ce este mai bun din jocurile Google Play pe sisteme laptop și desktop-uri. Suntem încântați să ne extindem platforma pentru ca jucătorii să se bucure și mai mult de jocurile lor preferate de Android.”

Data la care serviciul de jocuri Google Play Games va fi debuta oficial pe PC nu este cunoscută, deocamdată. Putem doar presupune că noua funcționalitate se bazează pe suportul adăugat de Microsoft pentru emulare Android, intenționat să permită folosirea aplicațiilor pentru smartphone, pe PC-urile cu Windows 10 și Windows 11. Însă pentru ca jocurile de mobil să funcționeze corect pe dispozitivele Windows sunt necesare mult mai multe adaptări, cum ar fi suport explicit pentru controllere de jocuri și folosirea capabilităților pentru accelerare 3D oferite de GPU. Altfel spus, chiar dacă Google nu confirmă un parteneriat cu Microsoft, este puțin probabil ca accesul utilizatorilor de PC la jocuri de Android să funcționeze fără încuviințarea dezvoltatorului Windows.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult