GeForce Now, serviciul de streaming de jocuri, disponibil acum pe televizoarele LG

19.11.2021
GeForce Now, serviciul de streaming de jocuri, disponibil acum pe televizoarele LG

Conform LG, serviciul de streaming de jocuri GeForce Now de la NVIDIA este disponibil în variantă beta pe câteva dintre modelele sale de televizoare. Acesta este primul serviciu de acest gen care poate rula nativ pe televizoarele LG, permițând astfel rularea de jocuri de PC direct pe televizor, fără a fi necesar un alt dispozitiv conectat (consolă, stick HDMI, media box, etc.). Desigur, există câteva limitări, însă, în timp, acestea ar putea fi eliminate.

GeForce Now permite rularea de jocuri de PC direct pe televizor, fără conectarea altor dispozitive

În primul rând, GeForce Now poate fi descărcat momentan doar pe modelele superioare de televizoare de la LG din 2021. Vorbim astfel despre seriile LG 4K OLED, QNED Mini LED și NanoCell din generația curentă, variantele din 2020, precum modelele LG BX/CX/GX sau NanoCell nu primesc încă acces la acest serviciu. Aplicația se descarcă din magazinul de aplicații WebOS de pe televizoare.

Jocurile disponibile pe GeForce Now sunt titluri de PC, pe care utilizatorii le accesează de pe conturile personale. Vorbim despre conturi de Epic Games, Steam sau GOG, pe care aceștia le-au cumpărat deja. De altfel, momentan, în aplicația de WebOS, poți sincroniza automat doar un cont de Epic Games.

Chiar dacă toate televizoarele compatibile cu GeForce Now sunt 4K, serviciul nu livrează însă streaming în 4K pe acestea. De fapt, nici pe PC cu cel mai înalt abonament nu poți juca încă în 4K pe GeForce Now. Pe televizoarele LG, limita de rezoluție este 1080p la 60 de cadre pe secundă. Astfel, nu are sens să faci un abonament mai înalt decât cel gratuit sau cel standard pentru a-l folosi pe televizor. Abonamentul RTX 3080 permite 1440p până la 120 FPS pe PC și 4K HDR doar pe dispozitive NVIDIA Shield TV.

Jocurile care pot fi accesate pe GeForce Now prin aplicația de WebOS sunt doar cele care sunt compatibile cu un gamepad. De altfel, un gamepad este absolut necesar pentru a folosi aplicația.

NVIDIA și LG promit că aplicația va primi actualizări în 2022 pentru a ieși din „beta”. Asta sugerează că vor fi adăugate și alte modele la lista de televizoare cu suport oficial, cât și că este posibil să vedem îmbunătățiri la nivelul calității streaming-ului.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult