Google Chat primeşte funcţia Smart Compose, oferind auto-completarea mesajelor pe măsură ce tastezi

07.06.2023
Google Chat primeşte funcţia Smart Compose, oferind auto-completarea mesajelor pe măsură ce tastezi

Utilă mai ales în situațiile când comunici frecvent cu aceleași persoane pe Google Chat, funcţia Smart Compose poate reduce drastic timpul necesar pentru redactarea și trimiterea unui răspuns. Spre exemplu, răspunsuri precum ”ajung mai târziu de la serviciu” sau ”cumpăr eu pâine” vor fi auto-sugerate în aplicație, rămânând doar să alegi varianta potrivită.

Potrivit Google, compunerea mesajelor email durează prea mult, utilizatorii pierzând timp scriind expresii care pot fi uşor anticipate şi auto-completate pe Google Chat chiar în timp ce tastezi.

Mai mult decât un sufleor de cuvinte şi expresii des folosite, funcţia Smart Compose apelează la tehnologii de inteligenţă artificială pentru a alege exact informaţia potrivită, ţinând cont de adresa destinatarului şi exprimarea folosită. În mod ideal, vei putea redacta mesaje cu doar câteva apăsări de taste, Smart Compose inserând automat formule de politeţe, adrese, numere de telefon şi chiar fraze întregi. În plus, funcția ar putea să elimine cu totul greșelile de ortografie, oferind sugestii în timp real pentru reformularea frazelor și expresiilor folosite.

Disponibilă deja pentru utilizatorii Gmail, funcţia Smart Compose va fi disponibilă și pe Google Chat, într-o versiune augmentată cu tehnologiile de inteligență artificială dezvoltate pentru serviciul Google Bard. În primă etapă, funcționalitatea Smart Compose pentru Google Chat va fi disponibilă doar vorbitorilor de Engleză, Franceză, Italiană, Portugheză și Spaniolă, mai multe limbi de circulație urmând să fie adăugate pe parcurs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult