Google pune pe hartă centrele de vaccinare COVID-19

25.01.2021
Google pune pe hartă centrele de vaccinare COVID-19

Google anunță schimbări importante pregătite serviciilor Maps și Search, vizând mai buna îndrumare a cetățenilor spre centrele de vaccinare COVID-19 disponibile în apropiere.

Noile informații Google sunt adăugate în colaborare cu autoritățile locale, asistând localizarea mai ușoară a centrelor de vaccinare aflate în apropiere, cât și obținerea unei imagini în ansamblu asupra repartizării pe regiuni a centrelor unde se poate face vaccinul COVID-19.

Google confirmă că va afișa prioritar locațiile centrelor de vaccinare atât în listele Google Search, cât și pe hărțile Google Maps, inițial pentru locații din Statele Unite iar apoi și în alte regiuni ale lumii.

Pe lângă repartizarea centrelor de vaccinare, informațiile furnizate de Google ar putea include și detalii specifice, precum necesitatea unei programări prealabile, restricționarea accesului la anumite grupuri de vârstă și posibilitatea efectuării vaccinului în modul drive-through (fără a părăsi autoturismul personal).

Cel puțin pentru regiunea SUA, Google confirmă că va asista eforturile de vaccinare punând la dispoziția autorităților propriile facilități (ex. clădiri, parcări și terenuri aflate în proprietate).

Detaliile pentru localizarea centrelor de vaccinare for fi complementate și cu alte informații utile, inițiativa numită  “Get The Facts” având scopul de a combate dezinformarea prezentând informații detaliate, obținute din surse credibile verificate de angajații Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult