Google, dat în judecată pentru decesul unui utilizator Google Maps care a condus peste un pod prăbușit

21.09.2023
Google, dat în judecată pentru decesul unui utilizator Google Maps care a condus peste un pod prăbușit

Google a omis timp de nouă ani să actualizeze hărțile cu informații despre un pod prăbușit, în cele din urmă cauzând decesul unui utilizator Google Maps.

Potrivit acuzațiilor depuse la un tribunal local, victima pe nume John Paxson se mutase recent într-un oraș din vecinătate, apelând la serviciile Google Maps pentru a naviga șoselele secundare cu care încă nu era familiarizat:

„În mod tragic, în timp ce conducea cu prudență în întuneric și ploaie, el a urmat fără bănuială indicațiile învechite ale Google până la ceea ce familia lui a aflat mai târziu că primise numele „Podul spre Nicăieri”, prăbușindu-se în Snow Creek, unde s-a înecat”.

În urma incidentului produs în statul american Carolina de Nord, rudele brărbatului în vârstă de 47 ani acuză Google de neglijență, susținând că gigantul american se face vinovat de direcționarea acestuia pe o rută ce a inclus podul prăbușit, lăsat nemarcat pe hărțile aplicației GPS.

Potrivit avocaților, acuzațiile vizează și alte companii private, ce ar fi fost responsabile de întreținerea podului.

„Nimeni nu a vrut să-și asume responsabilitatea. Nu înțeleg cum de peste nouă ani ar putea fi așa”, a declarat soția sa, Alicia Paxson. Aparent, barierele care blocau în mod normal ruta au fost înlăturate din cauza vandalismului.

În anii care au precedat accidentul, mai multe persoane au contactat Google în legătură cu podul, cerând companiei să actualizeze Maps, solicitările rămânând nesoluționate, deși, compania ar fi confirmat primirea a cel puțin uneia dintre notificări.

Într-o declarație trimisă către publicația Business Insider, purtătorul de cuvânt al Google, José Castañeda, a declarat: „Avem cele mai profunde simpatii pentru familia Paxson. Scopul nostru este să oferim informații exacte de rutare în Maps și revizuim acest proces”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult