Google Destinations: plănuieşte-ţi următoarea vacanţă din motorul de căutare

09.03.2016

Google are câte un „tentacul” în fiecare domeniu. Pentru multă vreme, legăturile companiei cu turismul s-au limitat la Google Maps, însă acum poţi plănui o întreagă călătorie folosind doar bara de căutare. Noua funcţionalitate din Google Search se numeşte Destinations şi poate oferi toate detaliile necesare, preţuri şi chiar posibilitatea de a face rezervări.

Google Destinations este momentan o funcţie exclusivă utilizatorilor de smartphone-uri cu Android şi va veni în curând şi pe alte platforme. Pentru a accesa Destinations, este de ajuns să scrieţi în căsuţa de căutare o ţară sau un continent şi cuvântul „destination”. Google va găsi imediat locuri bune de vizitat din respectiva regiune, iar accesarea unuia din listă deschide calea către rezervări de bilete pentru avion sau hotel.

Mai mult, în cazul în care aveţi în plan anumite activităţi precum căţăratul sau  surfing-ul, le puteţi adăuga la căutare, pentru a primi rezultate relevante. Există filtre pentru a selecta data vacanţei, poţi verifica prognoza meteo pentru respectiva durată, iar preţurile sunt personalizate după buget. Google găseşte automat hoteluri şi zboruri care să se încadreze în bugetul disponibil şi poate face calculul pentru o persoană sau pentru mai multe, automat.

Destinations oferă şi anumite trasee urmate de alţi utilizatori, sugestii pentru vizitarea anumitor atracţii turistice locale şi multe altele. Momentan, doar o parte dintre utilizatorii motorului de căutare au primit acces la Destinations, însă această funcţie va fi activată în curând pentru toţi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult