Google extinde funcționalitatea Nearby Share pentru a include și clipboard-ul Android

21.11.2022
Google extinde funcționalitatea Nearby Share pentru a include și clipboard-ul Android

Curând, vei putea trimite conținutul clipboard-ului Android către orice dispozitiv cu Android aflat în apropiere, apelând funcționalitatea Nearby Share.

Android 13 a adus modificări importante în ce privește gestionarea clipboard-ului Android. Spre exemplu, dacă copiezi text sau alt conținut în clipboard, acesta apare într-un panou plutitor în colțul din stânga jos al ecranului, prezentând opțiuni suplimentare pentru editare sau distribuire rapidă.

Aparent, extinderea funcționalității este activată de Google prin modificări la nivel de server, fără a mai fi necesară actualizarea versiunii de Android 13 instalată pe dispozitiv. Concret, familiarul buton share este mutat în partea stângă a ecranului iar butonul edit dispare cu totul. În schimb, utilizatorii trebuie acum să interacționeze direct cu previzualizarea clipboard-ului pentru accesarea funcției de editare. Inginerii Android par să fi apreciat că utilizatorii sunt mai predispuși să distribuie conținutul clipboard-ului decât să acționeze pentru editarea acestuia, modificarea adusă venind să adreseze nevoile majorității.

Butonul Nearby Share este îndeosebi folositor pentru utilizatorii care comută frecvent între telefon și PC, oferind o modalitate convenabilă pentru partajarea clipboard-ului. Este, de asemenea, o modalitate rapidă de a trimite linkuri și alte mesaje prietenilor în raza de acoperire a funcției clipboard-ul. Totuși, butonul nu adaugă exact funcționalități noi, doar face mai convenabilă utilizarea Nearby Share.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult