Google lansează domeniul .meme, o nouă eră pentru cultura amuzantă a internetului

29.11.2023
Google lansează domeniul .meme, o nouă eră pentru cultura amuzantă a internetului

Google a făcut un pas interesant în universul amuzant al internetului, lansând domeniul .meme, un spațiu online dedicat în întregime culturii meme-urilor. Extensia de domeniu este destinată să devină un centru pentru tot ce înseamnă meme-uri și gif-uri, aducând împreună o varietate de site-uri dedicate pozelor virale ale internetului.

Domeniul .meme a fost introdus recent de Google Registry, care a anunțat și parteneriatul cu șase site-uri:

Know your meme, un loc popular pentru a rămâne la curent cu ultimele tendințe în meme-uri, și-a deschis noile site-uri pe knowyour.meme și stonks.meme. 10PM Curfew, un gigant al modei și lifestyle-ului, a combinat stilul, vibrațiile culturale și meme-urile amuzante pe site-urile style.meme și girls.meme, creând un mix de modă și umor.

Artistul Rudy Willingham a creat un spațiu pe real.meme, unde sunt disponibile stickere cu meme-uri pentru a aduce glumele internetului în viața de zi cu zi. License.Meme, un hub principal pentru licențierea de meme-uri celebre, și Marketing.meme, care oferă sfaturi brandurilor despre strategii de conținut bazate pe meme-uri, s-au alăturat și ei domeniului .meme.

Grumpy Cat, Keyboard Cat și Nyan Cat au primit domenii proprii

Tenor, specializat în GIF-uri și meme-uri, a introdus find.meme și create.meme pentru a simplifica descoperirea și crearea de meme-uri, oferind tuturor șansa să se exprime. De asemenea, google nu a uitat de vedetele internetului! Grumpy Cat, Keyboard Cat și Nyan Cat și-au găsit locurile lor permanente pe grumpycat.meme, keyboardcat.meme și nyancat.meme.

Domeniile .meme sunt disponibile pentru achiziție, cu taxe care diferă în funcție de mai mulți factori. Conform google, noul domeniu are ca scop să devină ”un loc de joacă” pentru entuziaștii de meme-uri, permițându-le să partajeze momente amuzante sau chiar să inițieze conversații cu alte persoane.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult