Google introduce suportul pentru imaginile Ultra HDR în aplicația Google Messages

28.11.2023
Google introduce suportul pentru imaginile Ultra HDR în aplicația Google Messages

Google a adăugat recent suport pentru imagini Ultra HDR în conversațiile RCS (Rich Communication Services) prin intermediul aplicației sale Messages. Această funcție le permite utilizatorilor să partajeze imagini și videoclipuri de înaltă calitate.

Formatul de imagine Ultra HDR este disponibil pe dispozitivele care rulează Android 14, iar noile telefoane Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro sunt printre primele care primesc această nouă caracteristică. Aplicația Google Messages oferă deja funcții precum indicatoare de tastare și partajarea de fotografii și videoclipuri, printre altele.

Conform celor de la TheSpAndroid, aplicația Google Messages a obținut suport pentru imagini Ultra HDR în conversațiile RCS. Aceasta le permite utilizatorilor să îmbunătățească experiența mesageriei prin partajarea de imagini Ultra HDR în conversațiil. În prezent, seria Pixel 8 a celor de la Google este singurul dispozitiv capabil să suporte Ultra HDR.

Google ar fi adăugat suportul pentru imagini Ultra HDR încă din septembrie

Conform unui raport , codul „bugle.support_ultra_hdr” sugerează suportul pentru imagini Ultra HDR în aplicația Google Messages. Se pare că Google a adăugat suportul pentru imagini Ultra HDR încă din septembrie, chiar înainte de lansarea seriei Pixel 8.

Formatul de imagine Ultra HDR a fost introdus de Google odată cu Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Este o variație a formatului standard JPEG, cu metadate HDR, oferind o experiență vizuală îmbunătățită, cu detalii ale luminilor și umbrelor bine definite. Imaginile Ultra HDR pot fi vizualizate atât pe ecrane HDR, cât și pe cele non-HDR. Aplicația Google Messages oferă deja mai multe caracteristici de mesagerie, inclusiv confirmări de citire, indicatoare de tastare, răspunsuri în linie, conversații în grup, apeluri video și multe altele în conversațiile RCS.

Pe de cealaltă parte, principalul rival al celor de la Google, Apple, plănuiește să adauge protocolul RCS pe modelele iPhone în 2024. Noul standard RCS va funcționa alături de iMessage și va debuta pe modelele iPhone printr-o actualizare software în anul următor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult