Google lansează Maps Gallery, un atlas digital cu hărţi de tot felul

28.02.2014
Google lansează Maps Gallery, un atlas digital cu hărţi de tot felul

Google Maps Gallery este un serviciu online gratuit ce permite explorarea şi altor hărţi decât cele dezvoltate de Google. Accesibilă din aplicaţia Google Earth şi uşor de descoperit prin majoritatea motoarelor de căutare, colecţia Google Maps Gallery este deschisă oricărui guvern, organizaţie şi companie interesată să publice în mediul online propriile hărţi.

Propus ca un canal online complementar disponibil organizaţiilor, serviciul permite accesul gratuit la hărţi păstrate iniţial pe suport de hârtie sau în colecţii private, care altfel ar fi rămas inaccesibile publicului larg. Oferta include deja o selecţie interesantă de hărţi provenite din surse ca National Geographic, Banca Mondială, U.S. Geological Survey şi alte entităţi.

Google lansează Maps Gallery, un atlas digital cu hărţi de tot felul

Prezentat sub forma unui atlas digital interactiv, serviciul Google Maps Gallery este deosebit de util pentru găsirea de informaţii greu de obţinut prin mijloace tradiţionale, cum ar fi statistici demografice, schimbări cauzate de despăduriri, proiecte municipale de construcţii, rute de evacuare pentru situaţii de urgenţă, hărţi istorice ale oraşelor şi alte hărţi tematice.

Colecţia de hărţi Google Maps Gallery poate fi accesată şi direct, vizitând acest link.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult