Google Earth 7

01.11.2012
Google Earth 7 introduce un nou sistem de imagistică 3D, ce permite modelarea oraşelor în cele mai mici detalii, dar şi un catalog impresionant de excursii virtuale, cu peste 11.000 locaţii de vizitat.

Google Earth 7 introduce un nou sistem de imagistică 3D, folosit pentru a genera replici fidele ale principalelor oraşe, dar şi un mod de explorare cu peste 11.000 locaţii de importanţă turistică, culturală şi istorică, ce pot fi vizitate în excursii virtuale.

Google Earth 7 – principalele noutăţi:

  • Funcţia Tour Guide ne prezintă un catalog cu imagini reprezentând locaţii din apropierea zonei în care am navigat, pentru care Google a pregătit excursii virtuale. Odată ce selectăm o excursie, Google Earth survolează deasupra locaţiei alese, completă cu replici 3D ale clădirilor, evidenţiind zonele cu semnificaţie istorică sau culturală. Pe tot parcursul excursiei suntem prezentaţi cu poze din locaţia reală şi informaţii interesante despre obiectivele turistice, preluate din arhivele Wikipedia.
  • Reprezentări 3D cu un grad ridicat de fidelitate pentru un număr limitat de oraşe, ce acoperă locaţii din Statele Unite ca Denver, Boston, Charlotte, Tampa, Lawrence, Long Beach, Portland, San Antonio, San Diego, Boulder, Santa Cruz, Seattle, Tucson, Los Angeles şi Golful San Francisco, precum şi capitala Italiei – Roma. Începând cu Google Earth 7 sunt disponibile şi noi locaţii 3D din statele americane Texas, Phoenix, Arizona şi oraşul Austin, dar şi câteva regiuni din Europa, cum ar fi oraşele Munchen şi Mannheim din Germania, respectiv oraşul Avignon din Franţa.
  • Reproducere fidelă a formelor de relief, folosind informaţii preluate din motorul Google Maps.
  • Modul de vizualizare a hărţilor a fost ajustat la o altitudine mai mare, potrivită pentru vizualizarea oraşelor modelate 3D
  • O versiune refăcută a listei cu sfaturi utile, afişată la pornirea aplicaţiei
  • Modificări subtile la nivel de interfaţă, ce afectează poziţionarea elementelor din bara de status.

Aplicaţia Google Earth 7 este oferită pentru download gratis şi este compatibilă orice PC, laptop sau tabletă pe care rulează sistemul de operare Windows. Pentru utilizare, aplicaţia are nevoie de o conexiune activă la internet.

Tags: