Google Maps îți va permite să desenezi pe hartă drumurile care lipsesc

14.03.2021
Google Maps îți va permite să desenezi pe hartă drumurile care lipsesc

Google va permite utilizatorilor Google Maps să contribuie la îmbunătățirea hărților adăugând drumurile care lipsesc, sau solicita modificarea aspectelor care nu reflectă realitatea de la fața locului.

Chiar dacă este o soluție gratuită, Google Maps este unul dintre cele mai bune servicii de hărți, permanent actualizat cu informații din trafic și complementat cu un sistem de calculare a rutelor care ține cont de condițiile de pe traseul ales. Cu toate acestea, nu sunt acoperite perfect chiar toate zonele. Unele drumuri mai puțin circulate lipsesc de pe hartă, sunt etichetate greșit sau traseul acestora nu reflectă realitatea de la fața locului. Mai ales dacă nu ești din partea locului, se poate întâmpla ca traseul către destinația de vacanță să te lase împotmolit pe drumuri impracticabile, în fața unor poduri în reparație, sau care lipsesc. La extrema cealaltă, poți ajunge să ocolești mai mult decât este cazul pentru că drumul nou amenajat nu este inclus pe Google Maps.

Adăugați drumuri lipsă trasând linii, redenumiți rapid drumurile, schimbați direcționalitatea drumului și realiniați sau ștergeți drumurile incorecte. Puteți chiar să ne anunțați dacă un drum este închis cu detalii precum date, motive și direcții „, a scris Google într-o postare pe blog, în cursul zilei de joi.

Pentru a face o editare, accesezi Google Maps din browser-ul web și folosești butonul meniu din colțul din stânga sus. Derulezi în jos până la opțiunea „Edit the Map”. Alegând mai întâi opțiunea pentru tipul de informație greșită sau care lipsește, vei putea să intervii pe hartă desenând pentru a trasa drumul care lipsește sau modifica detaliile unui drum existent. Deoarece orice modificare propusă poate avea implicații pentru toți utilizatorii Google Maps, un angajat Google va examina modificările sau completările propuse de utilizator înainte de a le face vizibile public.

Google Maps

Opțiunea pentru desenarea pe hartă a drumurilor care lipsesc va fi în cele din urmă disponibilă în 80 de țări, însă ar putea dura câteva luni până ce Google va finaliza pregătirile necesare.

Suplimentar, Google va adăuga și opțiune pentru actualizarea pozelor atașate pentru diverse business-uri și locații deja marcate pe hartă, scopul fiind de a oferi utilizatorilor acces la informații mai proaspete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult