Google Messages, folosit pentru a bombarda cu reclame utilizatorii de Android

18.05.2022
Google Messages, folosit pentru a bombarda cu reclame utilizatorii de Android

Se întâmplă într-o piață mai puțin importantă pentru Google, transformată într-un experiment în care aplicația Google Messages afișează la fel de multe reclame pe cât mesaje.

Google Messages este o „soluție” la îndemână pentru Google, facilitând livrarea de reclame garantat să fie afișate pe vasta majoritate a utilizatorilor de Android.

Aparent, problema ar ține de sistemul RCS, o tehnologie auxiliară menită să faciliteze livrarea automată de conținut media pe dispozitivele utilizatorilor. În mod normal, doar anumiți furnizori ar trebui să fie acceptați, pe baza unui cod QR care să ateste statutul “Verified Business”. În schimb, cineva pare că a găsit o cale pentru obținerea acestei permisiuni în mod automat, rezultând un asalt permanent cu reclame ce ar fi trebuit să fie permise doar unui grup restrâns de parteneri Google.

Singura soluție pentru gestionarea situației apărute este raportarea manuală a conturilor care abuzează de aceste privilegii, însă măsura funcționează doar la nivel punctual și nu pentru toți utilizatorii de Android vizați de reclamele respective.

În mod ironic, situația apare după ce Google a promovat sistemul RCS ca pe un succesor la tehnologiile SMS și MMS, considerate arhaice. Acum aflăm și de ce.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult