Google Pay este noul Android Pay

20.02.2018
Google Pay este noul Android Pay

Deşi au convieţuit o perioadă, Google Wallet şi Google Pay Send par să fi ajuns în situaţia de a fi redundante, Google admiţând că acestea îndeplinesc cam aceleaşi roluri şi probabil nu ar trebui să existe ca servicii separate.

Rezultat al contopirii celor două produse, Google Pay este noul serviciu de plăţi oficial pentru dispozitivele cu sistem Android. Aplicaţia preia cam toate funcţiile disponibile până acum, punând la dispoziţie un tab Home unde poţi vedea tranzacţiile recente, o listă cu magazine aflate în apropiere şi recompense. Tab-ul cards  conţine un catalog cu plăţile efectuate anterior, carduri cadou, scheme de loialitate şi alte oferte, toate grupate sub formă de cartonaşe.

Totuşi, noua aplicaţie Google Pay nu pare să includă şi funcţionalitatea Google Wallet, ceea ce înseamnă că nu poţi primi şi trimite bani. În schimb, cei care vor să facă acest lucru trebuie să se îndrepte către vechia aplicaţie Google Wallet, redenumită Pay Send. Probabil, cele două servicii nu vor rămâne separate pentru mult timp.

Probabil, următorul pas este promovarea noului brand Google Pay, menţionând la vedere acest serviciu în cât mai multe aplicaţi şi website-uri care îl suportă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult