Google pregătește About this image, o nouă secțiunii cu informații despre imaginile găsite la căutare

14.05.2023
Google pregătește About this image, o nouă secțiunii cu informații despre imaginile găsite la căutare

Google Search este pe cale să devină mult mai folositor în căutările după imagini, noua secțiune About this image venind să lămurească orice neclarități privind originea și autorul imaginilor găsite la căutare.

Dacă până acum, Google a legat doar sursa imaginilor găsite la căutare, lăsând utilizatorii să se dumirească singuri cu privire la proveniența acestora, introducerea tehnologiilor AI face posibilă compilarea unui rezumat mult mai detaliat cu informații de atașat în descrierea fiecărei imagini.

Potrivit Google, panoul About this image va ajuta utilizatorii să sesizeze mai ușor încercările de dezinformare online, având la dispoziție un instrument rapid și eficient pentru evaluarea conținutului găsit la căutare. Spre exemplu, utilizatorii vor putea afla data când imaginea respectivă a fost indexată rima dată pe Google Search, pe ce site a apărut prima dată și dacă a fost propagată și pe alte canale media (ex. site-uri de știri, platforme social media sau site-uri de fact-checking).

În timp ce AI-ul poate fi folosit pentru a sintetiza imagini aproape reale, cu detalii excepționale, noile instrumente Google ar putea ajuta utilizatorii să verifice credibilitatea acestora. ”Cu instrumentul nostru About this image, puteți vedea rapid mai multe informații despre o sursă sau un subiect, astfel încât să puteți evalua dacă puteți avea încredere în ceea ce citiți”, a adăugat Google.

Aflat deocamdată la stadiul de testare, noul panou cu informații va fi disponibil în lunile următoare, apărând în spatele butonului cu trei puncte atașat fiecărei imagini descoperite cu Google Search. Pe desktop și interfața web, meniul va putea fi accesat și prin click-dreapta pe imaginea respectivă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult