Google pregătește reinventarea motorului Google Search, folosind AI

18.04.2023
Google pregătește reinventarea motorului Google Search, folosind AI

Alarmat de faptul că până și Samsung ia în considerare schimbarea Google Search cu Bing, în versiune augmentată cu tehnologiile ChatGPT, Alphabet alocă resurse uriașe unui nou proiect ”Magi”, dedicat reinventării motorului Google Search folosind AI.

Magi își propune să vă ofere o „experiență mai personalizată” și să „anticipeze” nevoile utilizatorilor, potrivit publicației Times. La fel ca ChatGPT, versiunea AI a motorului Google Search va avea o interfață conversațională, în care utilizatorii pun întrebări folosind limbaj natural și primesc răspunsuri detaliate și bine argumentate cu link-uri către site-urile respective. Evident, un rol major îl va avea și furnizarea reclamelor, personalizate cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a se potrivi perfect așteptărilor și intereselor fiecărui utilizator. Pornit prea târziu pentru a da un răspuns imediat competiției, proiectul se află încă la stadiul incipient, fără o dată de lansare stabilită. Totuși, Google ar urma să anunțe o versiune de testare luna viitoare, rămânând de văzut cât de competitivă va fi implementarea oferită.

„Nu fiecare ședință de brainstorming sau idee de produs duce la o lansare, dar, așa cum am spus înainte, suntem încântați să aducem noi funcții bazate pe inteligență artificială în Google Search, urmând să comunicăm mai multe detalii în curând”, a declarat Lara Levin, purtător de cuvânt al Google.

Deși, fără prea multe dovezi credibile, Google a subliniat că integrează de ani de zile funcții AI cu motorul său de căutare, îmbunătățind produse precum Lens și  Multisearch. Totuși, niciunul nu concurează nivelul de interacțiune oferit de Bing Search, proiectele Google de până acum fiind centrate mai degrabă pe o funcționalitate anume, cum ar fi recunoaștere text sau căutare într-un context oarecum „tradițional”.

Alte produse despre care se spune că sunt în dezvoltare includ un generator de imagini AI numit GIFI și un instrument de predare a limbilor străine numit Tivoli Tutor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult