Google se laudă cu 250 mil. dispozitive cu Android

20.01.2012
Google se laudă cu 250 mil. dispozitive cu Android

Google numără în prezent nu mai puţin de 250 milioane dispozitive cu sistem de operare Android, aflate în circulaţie în lumea întreagă.

Google se laudă cu 250 mil. dispozitive cu Android

Acestora li se alătură în fiecare zi câte 700.000 telefoane inteligente, tablete şi gadgeturi cu sistem de operare Android. Ţinând cont de faptul că Google a anunţat depăşirea barierei de 200 milioane dispozitive cu Android abia în luna Noiembrie, creşterea cu încă 50 milioane de dispozitive active nu poate fi descrisă decât spectaculoasă, propulsând platforma Android pe primul loc în topul platformelor mobile cu cea mai rapidă creştere.

Între timp, CEO-ul Google Andy Rubin anunţă depăşirea pragului de 11 miliarde aplicaţii descărcate din Android Market, pupă ce în luna decembrie un anunţ similar anunţa stabilirea unui record de 10 miliarde. Altfel spus, Android Market a reuşit să contorizeze un miliard de aplicaţii descărcate în numai 6 săptămâni.

Prin contrast, Apple a strâns la ultima numărătoare 18 miliarde de download-uri cu propriul magazin iOS App Store, iar numărul acestora creşte cu aproximativ un miliard în fiecare lună. În condiţiile în care aplicaţiile din iOS App Store sunt în general mai scumpe decât cele din Android Market, Apple se poate lăuda cu un profit pe măsură, depăşind Google şi la acest capitol.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News