Google va dezactiva suportul Nearby Notifications, folosit mai ales pentru a distribui notificări de tip spam

26.10.2018
Google va dezactiva suportul Nearby Notifications, folosit mai ales pentru a distribui notificări de tip spam

Introdus în urmă cu 3 ani, sistemul Nearby Notifications trebuia să ofere utilizatorilor de telefoane cu Android informaţii utile despre locaţia în care se află, cum ar fi promoţii ale magazinelor, oferte de cazare sau evenimente aflate în desfăşurare la momentul respectiv.

În practică, sistemul capabil să livreze instant alerte de notificare este folosit pentru bombardarea utilizatorilor cu mesaje spam, rezultând o „experienţă în utilizare nesatisfăcătoare”. Potrivit Google, compania a încercat să „repare” sistemul de notificări prin introducerea unor filtre anti-spam şi alte ajustări, care însă nu au dus la nici un rezultat. Drept consecinţă, Google va dezactiva definitiv suportul Nearby Notifications începând cu data de 6 decembrie.

Pentru utilizatorii de Android, asta înseamnă doar că nu vor mai primi alerte cu informaţii despre mall-ul în care se află, muzee, sau cafeneaua de peste drum. Totodată scăpăm şi de atacurile cu mesaje SPAM la deplasarea prin unele zone intens circulate.

Măsura luată nu afectează şi alertele emise de sistemul Google Pay, utilizatorii fiind în continuare bombardaţi cu mesaje încurajând folosirea telefonului mobil pentru a plăti cumpărăturile în magazinul pe care tocmai îl vizitează.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult