În curând vom putea viziona clipuri video şi poze la 360°, direct din aplicaţia Facebook pentru mobil

12.05.2016
În curând vom putea viziona clipuri video şi poze la 360°, direct din aplicaţia Facebook pentru mobil

Apărute mai întâi în paginile YouTube, clipurile video la 360° în care poţi schimba perspectiva de vizionare trăgând de imagine sunt pe cale să ajungă şi pe Facebook, administratorii reţelei de socializare fiind pe cale să lanseze o versiune actualizată a aplicaţiei pentru smartphone şi tablete.

Obţinut folosind camere video cu filmare la 360°, cum este Samsung Gear 360 şi LG 360 Cam, noul tip de conţinutul video destinat urmăririi prin ochelari VR este pe cale să primească suport oficial în reţeaua Facebook.

La fel ca pe YouTube, utilizatorii Facebook vor putea reda conţinut la 360° şi din versiunea pentru dektop a reţelei de socializare, accesibilă din web browser.

Comparat unui clip video obişnuit, la cele filmate în 360° perspectiva de vizionare se va schimba în funcţie de direcţia în care îndreptăm telefonul mobil, efectul fiind mai spectaculos la folosirea în combinaţie cu un headset VR. În schimb, la clipurile redate în web browser vom putea face acelaşi lucru trăgând de imagine cu ajutorul cursorului.

În condiţiile în care entuziasmul publicului faţă subiectul VR nu prea s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, măsura luată de Facebook ar putea fi crucială pentru viitorul acestei nişe de conţinut. Rămâne de văzut dacă şi alţi producători OEM se vor ralia la îndemnul Facebook, integrând camere foto/video cu suport 360° în viitoarele modele smartphone.

Vezi si YouTube afişează acum filme în 360 de grade

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult