In-Location, 22 de companii pentru standardizarea navigaţiei în interiorul clădirilor

23.08.2012
In-Location, 22 de companii pentru standardizarea navigaţiei în interiorul clădirilor

Despre localizarea şi navigaţia în interiorul clădirilor am mai vorbit, Google adoptând deja o tehnologie bazată pe triangulaţia wireless odată cu lansarea Google Maps 6 iar compania suedeză IndoorAtlas propunând o tehnologie alternativă bazată pe analiza fluctuaţiilor de câmp magnetic. Pentru ca lucrurile să se poată mişca în direcţia corectă este însă nevoie de o standardizare şi de colaborare, iar Nokia tocmai a anunţat efectuarea acestui pas.

Finlandezii au dezvăluit astăzi înfiinţarea asociaţiei Accurate Mobile Indoor Positioning Industry Alliance, In-Location pe numele său comercial, alături de alte 21 de companii majore ale industriei IT. Din păcate, de pe lista membrilor lipseşte în acest moment tocmai Google, compania care a demarat primul proiect-pilot public, însă alături de Nokia mai putem găsi companii precum Samsung, Sony, Broadcom sau Qualcomm.

Conform comunicatului de presă Nokia, tehnologiile care vor fi folosite pentru localizarea şi navigaţia în interiorul clădirilor vor fi Bluetooth 4.0, în speţă protocolul Bluetooth Low Energy (BLE), şi Wi-Fi. Testele pilot vor începe în cursul acestui an, Nokia afirmând că există în acest moment sunt deja cartografiaţi circa 235 de milioane de metri pătraţi de spaţii interioare, iar prima soluţie destinata publicului larg va fi oferită undeva în cursul anului viitor.

Ne petrecem 90% din timp în interiorul clădirilor, acolo unde nu avem acoperire GPS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News