Înregistrările Google Contacts vor putea fi gestionate după modelul Gmail, beneficiind de filtre avansate

31.08.2022
Înregistrările Google Contacts vor putea fi gestionate după modelul Gmail, beneficiind de filtre avansate

Spre deosebire de aplicația Google Contacts, serviciul Gmail poate „tria” aproape orice mesaje aplicând filtre automate, criterii precum destinatarul, data trimiterii și alte cuvinte cheie ușurând foarte mult gestionarea ulterioară sa mesajelor.

Funcționalitatea nou adăugată vine să rezolve o limitare mai veche a platformei Android, agenda de contacte venind doar cu o implementare de bază a funcție de căutare, care omitea multe dintre inovațiile mai avansate, cum ar fi opțiunea de a tria rezultatele obținute după criterii cum ar data salvării respectivului contact și alte criterii care nu au neapărat legătură cu agenda de contacte, cum ar fi legăturile cu lista de contacte Gmail și înregistrările din aplicația Calendar.

Planul pare să fie acela de a ajuta utilizatorii cere nu-și pot reaminti datele unei anume persoane să descopere informația dorită folosind oricare sursă disponibilă, inclusiv cele care nu sunt automat incluse în specificul informației căutate.

Spre exemplu, dacă vrei să redescoperi un anume contact, dar nu îți poți reaminti numele persoanei respective, noile filtre te-ar putea ajuta să urgentezi căutarea incluzând criterii care nu par imediat relevante în contextul căutării . De exemplu, dacă ai uitat numele companii de care ai nevoie, o vei putea regăsi și într-o căutare parțială. Similar, vei putea căuta și după contacte care doar sunt asociate companiei respective, acoperind deopotrivă numere de telefon, cât și adrese e-mail.

Acest lucru ar trebui să facă destul de ușor și convenabil căutarea de contacte în viitor. În acest moment, utilizatorii pot căuta doar după nume, ceea ce, în funcție de cât de mare este lista dvs. de contacte, ar putea fi puțin complicat. Modificările sunt în curs de testare, așa că, dacă încă nu îl vedeți disponibil pentru dvs., nu vă faceți griji. Nu se menționează când se așteaptă ca Google să lanseze aceste modificări, așa că va trebui doar să așteptăm și să vedem.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult