Instagram anunță noi unelte și șabloane automate pentru postarea de clipuri pe Reels

22.07.2022
Instagram anunță noi unelte și șabloane automate pentru postarea de clipuri pe Reels

Curând, toate clipurile video încărcate pe Instagram vor fi postate la secțiunea Reels, alternativa TikTok dezvoltată de compania lui Mark Zuckerberg.

Pentru a ușura cât mai mult efortul vedetelor luate oarecum cu forța, pentru a contribui la platforma de conținut cu care administratorul Facebook și Instagram încearcă să „ia fața” rivalului TikTok, dialogul folosit pentru încărcarea clipurilor video va include o oferă generoasă de unelte și template-uri gata de folosit pentru convertirea clipurilor Instagram în postări cât mai atrăgătoare, gata de distribuit pe canalul Reels.

Spre exemplu, vei putea mixa cu minim de efort clipuri video și poze, alegând dintr-o selecție de șabloane și efecte de tranziție. Spre exemplu, vei putea folosi așa numitul ”green screen” pentru a decupa persoana din clipul sau imaginea încărcată, spre a o suprapune peste o poză de fundal la alegere. Lista opțiunilor disponibile continuă cu modul Picture-in-Picture, de folosit pentru a adăuga propriul tău clip în colțul altuia pe care vrei să îl comentezi. Clipul respectiv poate fi și o altă postare deja publicată pe Reels, ușurând efortul autorilor care doresc să-și sporească audiența comentând alte clipuri care s-au viralizat deja. O altă opțiune este cea pentru adăugarea propriului tău remix în finalul Reel-ului original, apărând ca un rezumat sau răspuns la reacțiile fanilor.

Venind și în ajutorul autorilor care poate nu dispune de cea mai bună inspirație, sau experiența necesară pentru compilarea unei postări reușite, Meta pune la dispoziție o selecție de șabloane preîncărcate cu efecte audio și video, rămânând doar să adaugi pozele și clipurile pe care dorești să le distribui.

O altă „inovație” care ar trebui să propulseze platforma Reels în fața rivalului TikTok este posibilitatea de a filma cu camera principală și cea frontală a telefonului, în mod simultan, folosind modul de captură inclus cu aplicația Instagram.

Iar dacă toate „ajutoarele” enunțate mai sus nu sunt de ajuns, atunci Meta confirmă că va converti oricum toate clipurile video încărcate pe Instagram, în postări Reels, atât timp cât acestea nu sunt mai lungi de 15 minute. În plus, Meta încurajează distribuirea de clipuri cât mai scurte, filmulețele cu lungime sub 90 de secunde având șanse mai mari de a fi recomandate de algoritmii platformei, ajungând astfel la mai mulți urmăritori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult