Instagram ar putea cere verificarea cu buletinul a conturilor de utilizator

16.08.2020
Instagram ar putea cere verificarea cu buletinul a conturilor de utilizator

La fel ca Facebook, platforma Instagram este teren fertil pentru campanii de dezinformare și manipulare a opiniei publice, practica devenind atât de răspândită încât se impun măsuri drastice pentru descurajarea acestor practici.

Similar opțiunii de verificare prin care utilizatorii își pot securiza contul, confirmând cu Instagram propria identitate, administratorii rețelei de socializare vor putea solicita deținătorilor de conturi pe care sunt evidențiate activități suspecte să-și decline identitate, în baza trimiterii unei copii după cartea de identitate națională.

Facebook și Instagram, în pregătiri pentru alegerile prezidențiale din SUA

Noua regulă vizează conturile pe care Instagram detectează „un model de comportament potențial neautentic”, sau dacă urmăritorii se află în cu totul ală locație geografică decât proprietarul contului respectiv. Potrivit Instagram, scopul este de a elimina conturile care „încearcă să-și inducă în eroare urmăritorii” păstrând comunitatea Instagram în siguranță.

Dacă un cont solicitat să-și verifice identitatea refuză să o facă, Instagram poate răspunde fie dezactivând contul respectiv, sau limitând vizibilitatea postărilor distribuite. În efect, contul respectiv devine ca și invizibil pe Instagram, fiind exclus atât din rezultatele la căutări dar și din feeed-ul utilizatorilor care au dat follow. Practic, pentru a mai vedea postările respective ar trebui să cauți contul respectiv în lista ta de follow, sau să tastezi numele complet pentru ca acesta să apară în lista de căutare.

Desigur, un factor important în decizia de introducere a validării conturilor de Instagram pe baza cărții de identitate este și apropierea campaniei de alegeri prezidențiale din Statele Unite, Facebook dorind să țină departe orice suspiciuni privind influențarea opiniei alegătorilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult