Instagram, rețeaua bazată pe imagini, adaugă opțiune pentru postarea de răspunsuri audio

28.03.2022
Instagram, rețeaua bazată pe imagini, adaugă opțiune pentru postarea de răspunsuri audio

Instagram oferă deja multiple opțiuni de a răspunde la postările distribuite la secțiunea Stories, însă mesajele audio nu făceau parte din repertoriu.

Până acum, cea mai la îndemână opțiune de a răspunde în formă audio la un Story distribuit pe Instagram era folosirea opțiunii DM, pentru a contacta direct persoana respectivă. Alternativ, există și opțiunea pentru trimiterea de răspunsuri în formă text.

Remediind acest neajuns, Instagram adaugă simbolul ”microfon” în dreptul barei pentru text, doar că folosirea acesteia nu activează modul de tastare prin recunoaștere vocală, ci opțiunea înregistrării unui mesaj audio care să poată fi ascultat de către utilizatorul respectivului cont Instagram.

Opțiunea de a răspunde la postări Instagram folosind în mod exclusiv clipuri audio pare să contrazică însăși natura Instagram, ca și platformă specializată pe distribuirea de poze și clipuri video.

Intenționată pentru răspunsuri rapide, opțiunea pentru clipuri audio va fi inițial limitată la înregistrări foarte scurte, cu durată de 20-30 secunde, în ideea de a limita cât mai mult folosirea aceste opțiuni ca și înlocuitor pentru postarea de imagini.

Anticipând posibile abuzuri, Meta, proprietarul platformei de socializare, informează că utilizatorii care primesc astfel de clipuri audio le pot raporta la fel ca orice altă postare, verificările ulterioare realizate de moderatorii atrăgând măsuri corective pentru abuzurile detectate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult