Instagram va afișa și alerte în stilul RO-ALERT, semnalând persoane dispărute și alte incidente

02.06.2022
Instagram va afișa și alerte în stilul RO-ALERT, semnalând persoane dispărute și alte incidente

Meta confirmă activarea suportului pentru așa numitele AMBER Alerts în 25 de țări, printre care și România. Similar RO ALERT, sistemul este totuși cu un grad de prioritate mai jos.

Sistemul este puțin diferit de cel RO ALERT, în sensul că alertele livrate sunt mai puțin urgente și pot fi dezactivate definitiv, dacă vrei asta. Cu un nivel mai jos pe scara priorității, mesajele de tip AMBER Alerts vor viza situații care vizează comunitatea locală, apărând doar dacă te afli în locația relevantă pentru mesajul respectiv.

Spre exemplu, vei putea afla prin alerte Instagram despre persoane date dispărute, sau exploatate, răspunzând direct la mesajul priit dacă ai informații utile de oferit.

Meta a implementat noul sistem de alerte împreună cu autoritățile din țările de origine, acestea apărând doar dacă au fost emise pe canale oficiale.

„Cu această actualizare, dacă o alertă AMBER este activată de către forțele de ordine și vă aflați în zona de căutare desemnată, alerta va apărea acum în feedul dvs. Instagram”, se spune pe blogul Instagram. Alerta va include fotografia copilului dispărut, descrierea, ultima locație și alte informații disponibile. Instagram va folosi repere precum adresa IP și locația exactă raportată prin serviciile de localizare (dacă sunt activate), respectiv orașul setat în profilul de utilizator, pentru a determina dacă ar trebui să primești o alertă AMBER.

Alertele AMBER pe Instagram pot apărea chiar de astăzi, sistemul fiind activ în 25 de țări: Argentina, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Ecuador, Grecia, Guatemala, Irlanda, Jamaica, Coreea, Lituania, Luxemburg, Malaezia, Malta, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, România, Africa de Sud, Taiwan, Ucraina, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult