Interfaţă nouă pentru magazinul Google Play

16.07.2013
Interfaţă nouă pentru magazinul Google Play

Anunţată încă din luna mai cu ocazia evenimentului Google I-O, noua interfaţă Google Play este de acum oficială. Bazată pe acelaşi design cu selecţii dreptunghiulare observat deja în aplicaţia Google Play 4.0+ pentru dispozitive cu sistem Android, noua interfaţă aduce un suflu de prospeţime în toate secţiunile importante: Play Movies, Music, Books, Magazines şi aplicaţii.

Interfaţă nouă pentru magazinul Google Play

Comparată cu vechea interfaţă, cea actuală oferă beneficiul unei gestionări mai eficiente a spaţiului disponibil pe ecran, modificând automat aranjarea elementelor de interfaţă în funcţie de dimensiunea ecranului.

Secţiunile magazinului virtual pot fi vizitate accesând panoul de navigaţie prezentat în colţul stânga-sus a ecranului. Fiecare secţiune dispune de propriul panou de navigaţie, în care găsim link-uri relevante (ex. “My Apps” şi “Shop” în secţiunea rezervată aplicaţiilor). Pentru a ajunge rapid în altă secţiune a magazinului Google Play tot ce trebuie să facem este să folosim bara albă din stânga panoului de navigaţie, evidenţiată cu o săgeată.

Magazinul Google Play - secţiunea Apps

Secţiunea Apps a magazinului Google Play ne întâmpină cu o listă de selecţii dreptunghiulare, descriind aplicaţiile disponibile. În spatele fiecărei selecţii se află pagini de prezentare cu imagini şi descrierea aplicaţiei selectate, comentarii lăsate de alţi utilizatori, link-uri către aplicaţii similare şi o secţiune “What’s new” în care sunt prezentate noutăţile aduse de fiecare versiune nou lansată.

Magazinul Google Play - fiecare aplicaţie are parte de propria pagină de prezentare

Alternativ, activarea link-ului de culoare verde conţinând preţul aplicaţiei sau cuvântul FREE, ne duce direct la meniul de instalare, de unde alegem dispozitivul pentru care dorim să instalăm aplicaţia.

Magazinul Google Play - de acum putem alcătui Wishlists-uri pentru cumpărături

Dacă la capitolul noutăţi avem suportul pentru Wishlist-uri, interfaţa Google Play are şi câteva omisiuni. Spre exemplu, nu mai putem dezinstala aplicaţii din interfaţa web a magazinului virtual şi nici vedea ce aplicaţii sunt instalate pe fiecare dispozitiv în parte

Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult