Istoricul de navigare Google pentru ultimele 15 minute poate fi șters cu doar două click-uri

Autor: Aurelian Mihai 19.05.2021
Istoricul de navigare Google pentru ultimele 15 minute poate fi șters cu doar două click-uri

Anunțată cu ocazia ultimei conferințe Google I/O, noua setare pentru istoricul de navigare s-ar putea dovedi deosebit de utilă în situațiile când ai omis să folosești modul de navigare Incognito.

Parte din șirul dezvăluirilor pe tema următoarei versiuni Android 12, noua setare care va fi implementată pe toate platformele suportate de Google funcționează ca o alternativă rapidă la ștergerea manuală a istoricului de navigare, de folosit pentru a șterge din istoricul păstrat în contul tău Google orice urme lăsate în ultimele 15 minute de activitate.

Soluția nu înlocuiește cu totul folosirea modului Incognito, cel din urmă oferind și alte facilități pentru blocarea monitorizării cu ajutorul fișierelor cookie, sau orice conturi online în care erai autentificat anterior.

istoricul de navigare

Modul în care poți face asta de pe un smartphone este cât se poate de simplu. Trebuie doar să atingi imaginea de profil a contului tău Google, afișată în partea dreaptă sus a ecranului de pornire Google. Mai departe alegi din meniul afișat opțiunea ”Delete last 15 min”, pentru a face dispărute ultimele 15 minute de activitate pe dispozitivul curent, cât și orice alte dispozitive autentificate folosind cotul tău Google.

Printre noutățile anunțate la conferința Google I/O se numără și o nouă opțiune Locked Folder, pentru protejarea de priviri indiscrete a colecțiilor de poze, folosind o parolă sau autentificare pe bază de amprentă.