Mark Zuckerberg anunță remodelarea Facebook după nevoile adulților tineri, chiar cu riscul pierderii fanilor actuali

26.10.2021
Mark Zuckerberg anunță remodelarea Facebook după nevoile adulților tineri, chiar cu riscul pierderii fanilor actuali

Deși a pornit ca o rețea de socializare adresată tinerilor, Facebook este în prezent frecventată mai ales de publicul cu vârstă înaintată, tinerii preferând TikTok, Snapchat și Instagram. CEO-ul Mark Zuckerberg dorește să schimbe asta inițiind cel mai amplu proces de remodelare a platformei, chiar cu riscul de a pierde o parte dintre utilizatorii din categoriile de vârstă în prezent dominante.

Încercând să atingă o răspândire cât mai mare, Facebook și-a optimizat până acum serviciile pentru a oferi câte ceva pentru toate categoriile de vârstă, rezultatul fiind pierderea competitivității în fața platformelor emergente.

Datele statistice arată că aplicația pentru mobil a devenit un succes printre utilizatorii cu vârsta de peste 56 de ani, 71% dintre aceștia declarând la finalul lui 2021 că vizitează Facebook în mod frecvent. În schimb, dintr-un grup format din 10000 de tineri, 81% au declarat că folosesc Instagram, 77% folosesc Snapchat și 73% folosesc TikTok. În schimb, doar 27% dintre aceștia mai folosesc și Facebook.

Încercând să amelioreze această situație, Facebook a lansat în luna august 2020 Reels, o nouă secțiune de conținut care permite utilizatorilor să urmărească și să distribuie clipuri video scurte, în esență duplicând funcționalitatea platformei rivale TikTok. Una dintre modalitățile prin care Mark Zuckerberg speră a atragă mai mulți utilizatori din rândul tinerilor cu vârste între 18 si 29 de ani, este prin ”intensificarea funcției Reels” în aplicația Instagram. CEO-ul Facebook este de părere că noua secțiune de conținut video încă nu și-a arătat întregul potențial, urmând un proces de maturizare în care aceasta va căpăta un rol tot mai central pe platformele Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult