Meta pregătește AI personas, un sistem de inteligență artificială ce va fi integrat cu toate serviciile companiei

28.02.2023
Meta pregătește AI personas, un sistem de inteligență artificială ce va fi integrat cu toate serviciile companiei

Anunțat chiar de CEO-ul Mark Zuckerberg, Meta AI personas va fi un element esențial al serviciilor oferite de Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp, reimaginate pentru noua modă a tehnologiilor generative AI.

Deși Zuckerberg nu ar spune asta în mod explicit, noua „aventură” Meta în domeniul tehnologiilor de inteligență artificială vine ca o mult așteptată distracție de la eșecul Metaverse, proiectul său bazat pe realitate virtuală. Dacă reușește, planul ar putea repune Meta pe harta companiilor de tehnologie cu potențial.

Zuckerberg precizează că înainte de AI Personas, Meta va pune la dispoziția utilizatorilor un Instrument AI util pentru creație și exprimare. Probabil că este un serviciu asemănător soluției My AI abia lansată de Snapchat, un chatbot capabil să răspundă la întrebări simple și să îndeplinească anumite sarcini, cum ar fi generarea de răspunsuri automate pentru mesajele instant, sau la comentariile lăsate pe pagina de Facebook. Cert este că noul proiect va avea beneficii atât pentru utilizatorii individuali, dar mai ales pentru diversele produse Meta și clienții acestora. Spre exemplu, publicitatea asistată de inteligență artificială ar putea deveni mult mai creativă și mai eficientă decât până acum.

La fel ca și ChatGPT, Meta AI personas va fi bazat pe cod AI generativ, serviciile oferite incluzând autogenerarea de postări media, până la gestionarea mesajelor. Spre exemplu companiile care dețin pagini de Facebook vor putea răspunde clienților imediat și într-un limbaj care să respecte eticheta companiei, scoțând din ecuație factorul uman.

Toate etapele de dezvoltare ale personajelor AI vor avea loc înainte ca utilizatorii să le poată folosi, tehnologiile actuale (inclusiv cele folosite de ChatGPT) nefiind suficient de mature pentru interacțiune complexă. Pentru început Meta va experimenta cu text, imagini și videoclipuri, pentru a ajuta la îmbunătățirea sistemului AI personas.

Mai multe detalii despre proiectul Meta AI personas ar putea fi oferite în săptămânile următoare, înainte de anunțul oficial de lansare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult