Microsoft lansează pentru Windows 11 o nouă aplicație Sound Recorder, cu funcționalitate mult îmbunătățită

11.05.2022
Microsoft lansează pentru Windows 11 o nouă aplicație Sound Recorder, cu funcționalitate mult îmbunătățită

Sound Recorder, una dintre cele mai vechi aplicații Windows, este pe cale să primească un upgrade major, disponibil doar pentru utilizatorii Windows 11.

Aplicația care va înlocui soluția Voice Recorder, deja preinstalată cu Windows 10/11, se prezintă cu o interfață complet refăcută și funcționalitate îmbunătățită, amintind de soluțiile dedicate pentru editare audio.

Astfel, cei care vor folosi noul Sound Recorder vor putea urmări fluxul audio reprezentat în formă grafică și salva marcaje pe acesta, care vor fi restaurate la următoarea încărcare a clipului respectiv. În plus, va fi permisă și importarea de clipuri video, chiar dacă acestea nu au fost înregistrate de la bun început cu aplicația Sound Recorder.

Pentru și mai multă flexibilitate, noua aplicație Sound Recorder va permite selectarea și ajustarea microfonului fără a recurge la vizite complicate în Windows Settings, sau accesarea meniurilor de configurare preluate din vechiul Control Panel.

Mai departe, înregistrarea realizată va fi reprezentată în formă grafică, la fel ca într-o aplicație de editarea audio mai avansată.

Totuși, nicio vorbă despre formatele audio în care vei putea salva clipul înregistrat. Deși, fără pierderi de calitate, vechiul format WAV este departe de ideal în ce privește economisirea spațiului de stocare și utilitatea practică. Un prim pas ar fi oferirea formatului Windows Media Audio (dezvoltat de Microsoft și chiar mai eficient decât cel MP3), permițând salvarea de fișiere care să nu aibă neapărat nevoie de reprocesare într-o aplicație separată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult