Microsoft testează Bing Chat tones – personalități multiple pentru AI-ul ChatGPT

22.02.2023
Microsoft testează Bing Chat tones - personalități multiple pentru AI-ul ChatGPT

După ce în presă au apărut relatări despre presupusul alter ego al AI-ului ChatGPT, Microsoft anunță Bing Chat tones, o nouă opțiune selectabilă care permite ajustarea răspunsurilor generate după criterii de nuanță.

Astfel, utilizatorii Bing Chat vor putea opta între răspunsuri mai precise, echilibrate sau creative, AI-ul dezvoltat de Microsoft devenind mai serios sau mai „glumeț”:

„Vom începe să testăm o opțiune suplimentară care vă permite să alegeți tonul chatului de la mai precis – care se va concentra pe răspunsuri mai scurte, mai concentrate pe căutare – până la echilibrat, la mai creativ – care vă oferă răspunsuri mai lungi și mai discutabile.”

„Scopul este de a vă oferi mai mult control asupra tipului de comportament de chat pentru a vă satisface cel mai bine nevoile”, a spus echipa Bing.

Într-o demonstrație de încredere față de AI-ul care pe alocuri a arătat o impredictibilitate înfricoșătoare, Microsoft relaxează limitele de chat introduse în regim de urgență pentru limitarea răspunsurilor confuze și, uneori, agresive generate. Astfel, Bing Chat permite acum adresarea a până la 6 întrebări per sesiune și un total de 60 pe zi (față de 5/50), pentru o „utilizare zilnică mai naturală a Bing.”

În continuare, Redmond plănuiește să mărească limita zilnică la 100 de chat-uri totale, căutările normale nefiind incluse în numărul total de chat-uri.

Anunțată pe 7 februarie, versiunea Bing Search augmentată tehologiile OpenAI de inteligență artificială oferă două funcții principale, chat și compose, accesibile din bara laterală. Compose poate fi folosită pentru a genera veritabile esee pe subiecte dintre cele mai diverse, însă Chat este opțiunea cea care a ridicat cele mai mari semne de îngrijorare. Încercând să explice comportamentul ciudat al lui Bing Chat , Microsoft susține că modelul său AI încearcă doar să imite tonul utilizatorului, conversațiile prea lungi putând devia de la subiect în moduri greu de anticipat, AI-ul fără chiar să dezvolte o personalitate proprie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult