Microsoft va lansa propria cartelă SIM, ce oferă dispozitivelor cu Windows 10 acces la internet LTE

Autor: Aurelian Mihai 08.01.2016
Microsoft va lansa propria cartelă SIM, ce oferă dispozitivelor cu Windows 10 acces la internet LTE

În curând, utilizatorii de tablete şi telefoane cu Windows 10 vor putea obţine cartele SIM cu acces la internet mobil direct de la Microsoft. Pentru scopul propus, compania testează deja o aplicaţie care permite dispozitivelor cu sistem Windows 10 să se conecteze la diverse reţele mobile fără a fi nevoie de semnarea prealabilă a unui abonament, sau achiziţionarea unei cartele SIM emisă de operatorul respectiv.

Aplicaţia disponibilă deja în magazinul Windows Store necesită însă folosirea unui ˝Microsoft SIM card„. Momentan, nu este clar în ce regiuni este plănuită lansarea acestui serviciu, însă pachetele de internet LTE achiziţionate prin magazinul Windows Store for fi asociate profilului Microsoft Account.

Microsoft va lansa propria cartelă SIM ce oferă dispozitivelor cu Windows 10 acces la internet LTE

Având în vedere perspectiva folosirii unei cartele SIM proprii, este posibil ca Microsoft să acţioneze în parteneriat cu operatorii locali de telefonie, închiriind infrastructura de comunicaţii a acestora pentru a implementa propria reţea virtuală de telefonie. O iniţiativă similară a fost luată deja şi de Apple, compania oferind un Apple SIM card ce permite conectarea transparentă la internet folosind serviciile operatorilor de telefonie din 90 de ţări, printre care şi România.

Tags: