Moderatorii Instagram ar fi fost mituiți pentru blocarea de conturi devenite incomode

30.05.2022
Moderatorii Instagram ar fi fost mituiți pentru blocarea de conturi devenite incomode

Aparent, blocarea sau interzicerea definitivă a conturilor Instagram poate fi cumpărată, negociind direct cu moderatorii platformei.

Potrivit mărturiilor oferite de unii dintre moderatorii Instagram, angajații Meta sunt frecvent ademeniți cu câștiguri financiare rapide, de obținut în schimbul exercitării obligațiilor de serviciu într-o anume direcție. Singura veste bună este că practicile au fost, deocamdată, confirmate doar în rândul moderatorilor instagram angajați pentru verificarea conținutului relevant pentru utilizatorii Iraniei.

Concret, guvernul Iranian ar fi profitat de barierele lingvistice și lipsa generală de implicare a companiei-mamă pentru a obține blocarea conturilor administrate de persoane incomode regimului, folosind tocmai instrumentele dezvoltate pentru a folosirea abuzivă a platformei de social media.

Potrivit investigațiilor publicate de către departamentul american de justiție, încercările iranienilor au mers atât de departe încât să încerce atragerea unui jurnalist american în capcană, cu scopul răpirii. Însă adevăratul interes ar fi fost exercitarea de influență asupra conținutului distribuit pe Instagram.

Mult mai puțin implicată decât răpirea de jurnaliști sau contacte ale persoanei vizate, ademenirea moderatorilor Instagram ar fi putut adus cele mai bune rezultate. Astfel, potrivit mărturiilor oferite de foști angajați, tarifele oferite variau între 5000 și 10000 euro, sume uriașe dacă ne raportăm la veniturile medii din Iran și salariile obținute de moderatorii Instagram.

Adevărul a ieșit la iveală după ce unii dintre moderatorii Instagram iranieni ar fi fost nemulțumiți de atitudinea colegilor, care ar fi arătat o atitudine mult prea favorabilă față de actualul regim politic. De aci și până la deconspirarea întregii operațiuni a fost doar o chestiune de timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult