Numărul utilizatorilor care accesează Facebook de pe un terminal mobil a trecut de un miliard

26.03.2014
Numărul utilizatorilor care accesează Facebook de pe un terminal mobil a trecut de un miliard

Dacă mai aveaţi dubii că trăim într-o epocă a mobilităţii în care telefoanele sau tabletele sunt platforme hardware mereu conectate şi des folosite, cifrele anunţate Facebook vin să înlăture dilema. Compania a anunţat că numărul de utilizatori care accesează celebra reţea de socializare de pe un terminal mobil a depăşit un miliard, o cota consistentă din numărul total de persoane care folosesc Facebook.

Cele mai recente cifre care dezvăluie modul în care utilizatorii accesează reţeaua Facebook datau de la finalul anului trecut. Facebook a afirmat atunci că numărul total al utilizatorilor celebrei reţele de socializare este de 1,23 miliarde de utilizatori, 945 de milioane dintre aceştia accesând acest serviciu şi de pe un terminal mobil. Mark Zuckerberg a anunţat că, în decurs de câteva luni, numărul utilizatorilor de terminale mobile a crescut uşor şi a depăşit cifra magică de un miliard.

Compania nu a dezvăluit şi creşterea numărului total de utilizatori, însă chiar şi conservarea raportului de la finele anului trecut este suficientă pentru a ne face o imagine edificatoare: peste 75% din utilizatorii de Facebook folosesc un telefon mobil, iar numărul lor a ajuns acum la o şeptime din numărul total al populaţiei planetei. Această cifră rotundă reprezintă numărul total al utilizatorilor care au accesat serviciul în decurs de o lună, deci puteam vorbi despre nişte utilizatori activi, chiar dacă nu întotdeauna şi frecvenţi.  

Cu această ocazie, Mark Zuckerberg a dezvăluit că Instagram, reţeaua de partajare foto achiziţionată acum doi ani contra sumei de 1 miliard de dolari, o duce şi ea foarte bine. Numărul total al utilizatorilor Instagram a ajuns la 200 de milioane, dintre care un sfert s-au înscris în decursul ultimelor şase luni, iar numărul total de imagini partajate a ajuns  20 de miliarde.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News