O actualizare Google ar putea „șterge” Contactele salvate pe telefoane cu Android. Cum le poți aduce înapoi

30.05.2023
O actualizare Google ar putea „șterge” Contactele salvate pe telefoane cu Android. Cum le poți aduce înapoi

Google a schimbat regulile privind gestionarea Agendei de Contacte pe telefoanele cu Android, o actualizare Google Play Services urmând să șteargă din telefon toate contactele salvate, dacă ai debifat o setare esențială.

Concret, este eliminată posibilitatea de a „desincroniza” agenda de contacte asociată contului Google prin păstrarea unei copii locale a Contactelor, debifând opțiunea de sincronizare cu serverele Google după ce agenda a fost descărcată pe telefonul tău cu sistem Android. Unii utilizatori foloseau această metodă drept o improvizație pentru a separa contactele salvate pe un telefon anume, de cele sincronizate pe alte dispozitive. Spre exemplu, dacă deții un telefon de serviciu și încă unul pentru uz personal, ai putea fi tentat să te conectezi pe ambele dispozitive folosind același cont Google, debifând apoi pe telefonul de serviciu opțiunea de sincronizare a contactelor cu contul Google. În acest mod, puteai păstra agenda cu contactele de serviciu separată de cea pentru uz personal, totodată asigurând că toate contactele din a doua categorie sunt prezente și pe telefonul de serviciu. Vestea bună este că prin modificarea operată de Google, contactele de serviciu pe care le-ai salvat în memoria locală a telefonului nu sunt afectate. În schimb, orice contacte care se regăsesc și în contul Google pentru care ai debifat opțiunea de sincronizare vor dispărea în mod automat.

Cu siguranță, modificarea operată printr-o actualizare automată adusă componentei Google Play Services va crea multă confuzie în rândul utilizatorilor de Android care se înscriu în scenariul de mai sus, contactele salvate pe telefon părând să fie șterse, parțial sau total, fără un motiv anume. În timp ce rezolvarea nu este prea complicată, tot e nevoie de minime aptitudini de configurare Android și cunoașterea prealabilă a situației apărute. Astfel, dacă descoperi că agenda de contacte pare să fi pierdut o parte din înregistrări, este de ajuns să vizitezi meniul Settings, la secțiunea Passwords & accounts. Aici, trebuie doar să te asiguri că opțiunea de sincronizare a Contactelor Android este bifată, înregistrările lipsă apărând după câteva secunde în Agenda telefonului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult