O bancă irlandeză a permis clienților să retragă la ATM-uri bani pe care nu îi aveau

16.08.2023
O bancă irlandeză a permis clienților să retragă la ATM-uri bani pe care nu îi aveau

Vestea cum că o instituție bancară împarte bani gratis a circulat rapid, nenumărate cozi apărând la ATM-urile de pe teritoriul Irlandei.

Aparent, la sursa „generozității” a fost un bug strecurat în aplicația online a instituției, permițând utilizatorilor să transfere până la 500 de euro în contul de Revolut, indiferent dacă aveau sau nu fondurile necesare în contul curent. Ulterior, suma putea fi retrasă în formă cash, direct de la ATM-urile bancare. Aparent, persoanele ceva mai bine informate au găsit și o modalitate de a exploata de două ori breșa apărută în sistemul informatic, retrăgând până la 1000 de euro.

Rămâne de văzut dacă transferurile neacoperite dintre Bank of Ireland și Revolut vor fi decontate de prima, sau de către a doua companie. Însă cel mai probabil, clienții ale căror tranzacții fictive sunt detectate în sistemul informatic vor rămâne cu descoperire de cont, riscând acțiuni pe cale legală dacă nu restituie sumele retrase.

Cert este că pentru scurt timp, „febra” banilor gratis a cuprins suficient de mulți dintre clienții instituției bancare încât a fost necesară intervenția poliției, care a intervenit pentru aplanarea certurilor apărute între doritorii încolonați în cozi interminabile.

Bank of Ireland a declarat într-un comunicat: „Lucrăm la o problemă tehnică care afectează o serie de servicii, inclusiv aplicația noastră mobilă și 365Online. Lucrăm pentru a remedia acest lucru cât mai repede posibil și ne cerem scuze clienților pentru orice inconvenient cauzat”.

„Dorim să le reamintim clienților că dacă transferă sau retrag fonduri – inclusiv peste limitele lor normale – acești bani vor fi debitați din contul lor”, a adăugat banca. „Deși suntem conștienți, este posibil ca unii clienți să nu-și poată verifica soldul în acest moment. Aceștia nu ar trebui să retragă sau să transfere bani dacă este posibil să-și depășească limitele fondurilor deținute.”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult