O femeie a reușit să păstreze 16 job-uri simultan timp de trei ani, primind bani fără se prezinte la muncă

07.09.2023
O femeie a reușit să păstreze 16 job-uri simultan timp de trei ani, primind bani fără se prezinte la muncă

Profitând cererea foarte mare de colaboratori în domeniul vânzărilor, o femeie din China a reușit să obțină timp de trei ani venituri de la mai mulți angajatori simultan, folosind o tactică bazată pe participarea continuă la noi interviuri de angajare.

Parte dintr-o schemă de fraudare foarte răspândită în China, femeia aplica în mod constant pe site-urile de profil și se prezenta la interviurile de angajare. Potrivit informațiilor relatate de cotidianul chinez Zinmin, femeia pe nume Guan Yue ținea evidența tuturor angajărilor ei pe o foaie de hârtie și, atunci când făcea interviuri pentru un nou loc de muncă, publica imagini de la interviu pe canalele de lucru ale companiilor cu care „colabora”, susținând că se întâlnea cu clienți. Schema a funcționat atât de bine încât Guan deținea uneori chiar și 16 job-uri simultan de la care încasa comisioane pretinse pe vânzări fictive. Iar dacă angajatorii realizau că sunt fraudați, femeia care se prezenta sub diverse pseudonime trecea pur și simplu la următoarea victimă, existând un „rulaj” constant de job-uri nou obținute.

Când primea mai multe oferte de muncă decât putea face față, Guan Yue transmitea slujba unui prieten, luând un comision pentru acest rol.

Împreună cu soțul ei, care a făcut parte din aceeași schemă, Guan a folosit fondurile canalizate prin multiple conturi bancare pentru achiziționarea de apartamente în orașul Shanghai. Întreaga schema, care a păgubit sute de companii, a fost demontată după

Schema, care a fraudat sute de companii, a fost destructurată în luna ianuarie după ce unul dintre angajatori a sesizat că anumiți colaboratori păreau să lucreze și pentru alte companii în mod simultan, alertând poliția. În cele din urmă, 53 de persoane au fost arestate în legătură cu acest caz, potrivit ziarului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult