Orange a lansat soluţia Orange Smart Home, pentru monitorizarea şi controlul de la distanţă al locuinţei

19.02.2016
Orange a lansat soluţia Orange Smart Home, pentru monitorizarea şi controlul de la distanţă al locuinţei

Disponibil pe bază de abonament lunar, serviciul Orange Smart Home permite monitorizarea şi controlul locuinţei de la distanţă cu ajutorul unui sistem de senzori wireless gestionaţi printr-o aplicaţie dedicată ce poate fi accesată de pe telefon, tabletă sau laptop. Pachetul propus include doi senzori la alegere, un dispozitiv central la care aceştia sunt conectaţi, un SIM de date mobile, notificări nelimitate pe e-mail şi SMS şi acces la aplicaţia Orange Smart Home.

Orange a lansat soluţia Orange Smart Home, pentru monitorizarea şi controlul de la distanţă al locuinţei

Soluţia Orange Smart Home poate fi personalizată cu senzorii doriţi, în funcţie de nevoile fiecărui client, iar pachetul de bază poate fi completat cu senzori suplimentari, care pot fi achiziţionaţi separat:

  • Senzor pentru uşă/fereastră – 29 euro
  • Senzor de fum – 39 euro
  • Senzor de inundaţie – 39 euro
  • Senzor de mişcare – 39 euro
  • Priză inteligentă – 39 euro
  • Cameră Wi-Fi – 69 euro.

Soluţia Orange Smart Home este uşor de instalat, chiar şi de către persoanele mai puţin tehnice, iar, pentru a funcţiona, dispozitivul central are nevoie de internet de mare viteză. Pachetul include şi un SIM de date care asigură backup-ul soluţiei în cazul în care conexiunea principală la internet pică, monitorizând în continuare casa şi trimiţând alerte dacă este cazul.

Senzorii folosiţi pentru monitorizare sunt conectaţi la un dispozitiv central, care facilitează setarea diferitelor acţiuni şi scenarii. Spre exemplu, prin funcţia de verificare a temperaturii, disponibilă în senzorii de fum, clienţii pot seta temperatura la care centrala termică să fie pornită, prin activarea prizei electrice. De asemenea, tot în funcţie de scenariile prestabilite, clienţii primesc notificări pe e-mail şi SMS. Astfel, pus pe uşa de la intrare, senzorul de uşă/fereastră va avertiza utilizatorul când cineva intră în casă, acesta putând verifica identitatea persoanei prin conectarea la camera video Wi-Fi.

Pachetul de bază, cu doi senzori la alegere incluşi, poate fi achiziţionat printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult