Păcăleală? Twitter va păstra și tweet-urile greșite, chiar dacă le corectezi

19.04.2022
Păcăleală? Twitter va păstra și tweet-urile greșite, chiar dacă le corectezi

Adăugând tot mai mult la ceea ce pare a fi o păcăleală de 1 aprilie, Twitter reiterează opțiunea mult râvnită, care permite editarea postărilor deja distribuite pe Feed.

Avem drept exemplu multiple cazuri faimoase, în care politicieni au dat pe Twitter afirmații eronate, sau de-a dreptul greșite, fără posibilitatea de a corecta greșeala comisă, administratorii platformei de mesageriei aveau toate motivele pentru a se pune bine cu utilizatorii privilegiați, eventual, faimoși. Doar că nu au făcut-o până la capăt.

Principalul argument împotriva editării Tweet-urilor deja distribuite era acela că măsura va înlesni denaturarea informației inițiale, punând totodată la îndoială credibilitatea tweet-urilor publicate.

În cele din urmă, administratorii platformei par că au găsit o soluție intermediară, constând în acomodarea funcției de editare, doar că toate modificările făcute rămân salvate într-un istoric permanent, accesibil pentru oricine are curiozitatea să activeze marcajul adăugat fiecărui Tweet.

Concret, ori de câte ori editezi un tweet deja publicat, tot ce faci este să creezi un nou Tweet care este atașat celui inițial, toate reviziile apărând în locul mesajului inițial, dar ferm atașate acestuia.

Prin strategia aleasă, administratorii Twitter rezolvă în mod elegant problema denaturării informației, asigurând că oricine vede un tweet editat va avea acces și la postarea inițială.

Ce-i drept, gafele comise de persoane celebre nu vor mai avea același impact, din moment ce postarea inițială va putea fi revizuită de îndată ce este publicată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult