Donald Trump rămâne fără „jucăria” preferată: Twitter i-a închis permanent contul

09.01.2021
Donald Trump rămâne fără „jucăria” preferată: Twitter i-a închis permanent contul

Când credeam că ce a fost mai rău a trecut pentru prezența online a lui Donald Trump pe rețelele de socializare, președintele SUA primește mai multe lovituri și de la alte platforme. Deja Facebook și Snapchat anunțaseră că vor păstra conturile lui Trump inactive măcar până la finalul mandatului său de la Casa Albă, însă alte companii au început să ia decizii similare sau chiar mai drastice. De exemplu, Twitter, platforma preferată pentru comunicare a lu Donald Trump, a ales să îi dezactiveze permanent contul.

Twitter a decis să închidă permanent contul lui Donald Trump

Am putea spune că @realDonaldTrump, contul personal al președintelui Americii, a avut o contribuție imensă în campania pentru președinție din 2016. Trump a strâns milioane de urmăritori de-a lungul anilor, iar contul său de Twitter ajunsese o sursă mai rapidă pentru a afla direct de la sursă informații de la președinte chiar și decât divizia de comunicare de la Casa Albă.

În urma evenimentelor de pe 6 ianuarie, însă, Twitter a decis că blocarea pentru 12 ore a contului nu este de ajuns, iar încălcările regulamentului său au fost prea grave pentru a-l mai găzdui pe Donald Trump pe platforma sa. În consecință, contul @realDonaldTrump a fost dezactivat permanent și, cel mai probabil, nu va fi reinstaurat nici după ce Trump va părăsi scaunul de președinte.

Twitch, Discord și Reddit au luat de asemenea măsuri

Platforma de streaming Twitch a luat o decizie similară, însă nu permanentă. Până la finalul mandatului, Donald Trump nu va mai putea realiza transmisii live prin intermediul Twitch. Anterior, Trump transmitea aici adunările publice pe care le organiza în SUA. Aceasta nici măcar nu este prima dată când contul lui Trump este dezactivat, platforma de streaming luând măsuri similare în cadrul campaniei pentru prezidențiale din 2020.

Următoarea platformă de pe listă este Discord, care a dezactivat serverul TheDonald. Acesta a fost închis permanent pentru conținutul publicat în cadrul său. TheDonald nu era un canal oficial, ci era un soi de „fan club” realizat de susținătorii lui Trump. Același lucru s-a întâmplat și pe Reddit, unde subreddit-ul TheDonald a fost dezactivat din aceleași motive.

Pe lângă conturile lui Donald Trump, au mai existat câteva reacții ale platformelor la diverși susținători ai președintelui. De exemplu, conturile asociate cu mișcarea Qanon au fost dezactivate pe Twitter pe motivul instigării evenimentelor din 6 ianuarie, în timp ce Michael Flynn, fost consilier în administrația Trump, asociat de asemenea cu Qanon, are acum de asemenea contul blocat.

Citește și 

Social media vs. Trump: Facebook, Twitter, YouTube și Snapchat blochează conturile președintelui Americii

Social media vs. Trump partea a doua: Facebook continuă suspendarea, TikTok ia măsuri

surse: The Verge, Slashgear, Gizmodo, Tech Crunch, (2)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult